Новите решения на Phoenix Contact и Lapp Group са с компактен дизайн и висока надеждност

ЕлектроенергетикаБизнесСп. Енерджи ревю - брой 4, 2017

Новите решения на Phoenix Contact и Lapp Group са с компактен дизайн и висока надеждност

Сред партньорите на ВиВ Изоматик най-интересни продукти на Hannover Messe 2017 представиха Phoenix Contact и Lapp Group. На щанда на Phoenix Contact посетителите на изложението имаха възможност да се запознаят с преобразувателите на сигнали MINI Analog Pro, мултиканалните електронни предпазители CBMC, защитите от пренапрежения Termitrab Complete и др.

Преобразувателите на сигнали MINI Analog Pro се отличават с изключително компактния си дизайн и интегрираната най-модерна технология. Освен това те са лесни за монтаж, пуск и обслужване и предлагат разнообразие от опции за параметризация.

Други преимущества на преобразувателите са възможности за свободно комбиниране на аналогови сигнали в индустриалните мрежи и за мерене по време на работа без необходимост от изключване на сигналната линия, както и защитено от смущения предаване на сигнали от полевите устройства към ЦПУ.

Новите мултиканални електронни предпазители CBMC съчетават компактен дизайн с възможността за индивидуална настройка. За потребителите това означава, че могат по лесен и гъвкав начин да регулират токовете, да пестят пространство и да осигурят защита за всички приложения само с използването на едно устройство. Защитите срещу претоварване и късо съединение са предназначени за 4 или 8 линии, а токът може да бъде настройван в диапазон от 1 до 10 A.

Сред новите продукти на Lapp Group бяха кабелите Oelflex Servo 719 и кабелите за честотни регулатори Oelflex VFD 2XL. Изолацията на Oelflex Servo 719 е изпълнена изцяло от полипропилен, което гарантира изключителна издръжливост, а обвивката от PVC осигурява пожароустойчивост. С Oelflex VFD 2XL от Lapp Group предлагат първия кабел, комбиниращ ключовите UL и TC-ER сертификати над 600 V и 2000 V едновременно, благодарение на специалната изолация от омрежен полиетилен.

Компанията представи 2 нови бързи кабела от портфолиото на Etherline за 10 Gbit/s съгласно стандарта Cat. 7. Etherline Torsion Cat. 7 е Profinet съвместим и е особено подходящ за торсионни движения. Този кабел има дълъг експлоатационен живот от поне 3 години и издържа до 5 млн. цикъла при 180° на метър. Вторият вариант е Profinet съвместимият, изключително гъвкав Etherline Cat. 7 Flex кабел, който е с дебелина само 6,4 мм и е подходящ за употреба в тесни шкафове за управление, където пространството е ограничено.

Други акценти в участието на Lapp Group на Hannover Messe бяха новият комуникационен кабел Unitronic Bus Heat 6722, предназначен за автомобили и издържащ на до 105°C, както и модулните мултирамкови правоъгълни конектори Epic MH.

ВиВ Изоматик
Top