Обявиха победителите в състезанието ``Стани стипендиант на ЧЕЗ``

Сп. Енерджи ревю - брой 2, 2014 • 08.05.2014 •

Победителите във второто издание на конкурса “Стани стипендиант на ЧЕЗ” в две основни направления – Електроенергетика и Икономика, станаха известни на 27 март т. г. Състезанието се провежда под патронажа на Петър Докладал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България, и в партньорство с Министерството на образованието и науката, Техническия университет в София и Колежа по енергетика и електроника.

В тазгодишното издание взеха участие 13 технически и 6 икономически гимназии от градовете: Плевен, Кнежа, София, Горна Малина, Перник, Кюстендил, Благоевград, Сандански, Бобов дол, Дупница, Етрополе, Козлодуй, Тетевен, Своге, Копривщица и Видин.

В направление Електроенергетика на първо място са поставени Спас Смиленов и Ивайло Кордев от БПГ, гр. Благоевград, на второ място - Мартин Владимиров и Георги Христов от ПГЕА, гр. София и на трето място Васил Адамов и Николай Карачобанов от ПГ, гр. Бобов дол. И шестимата победители ще бъдат приети в Колежа по енергетика и електроника към Техническия университет в гр. София.

Победител в надпреварата в направление Икономика с проект на тема „Какво ще направя за моето училище с 1000 лв.” е Ивиана Младенова от Националната търговско-банкова гимназия, гр. София. Нейното предложение за информационна система в училище ще бъде реализиран с финансовата подкрепа на ЧЕЗ.

Всеки един от победителите ще получи месечна стипендия за втория срок на учебната 2013/2014 г.

Top