Откриха официално фотоволтаичен парк край Карлово

ВЕИ енергетикaПроекти, реализацииСп. Енерджи ревю - брой 1, 2012

На 16 март т. г. в местността "Над калдъръма" в землището на село Каравелово, община Карлово, официално бе открит фотоволтаичен парк с мощност 3,5 MWp. Очаква се съоръжението, разположено на площ от 81,5 дка, да бъде с общо производство на енергия повече от 4,5 GWh на година. Инвеститор в проекта е австрийската компания KPV Solar, за която това е първи реализиран проект в България. На церемонията присъстваха д-р Робин Хиршл, управляващ собственик, инж. Якоб Цеендорфер, Бизнес развитие в KPV Solar, Austria, инж. Райнер Луплов, управляващ директор на KPV Solar Bulgaria, представители на компаниите, работили по проекта, както и специалисти от електроразпределителното дружество EVN. Част от официалните гости бяха и служители на местната власт от община Карлово.

В своето приветствие към присъстващите в хотел-ресторант Шато КОПСА Райнер Луплов благодари на участниците в проекта и сподели, че е изключително горд от реализацията на този парк, въпреки трудностите. „Държа да изкажа специални благодарности към EVN, отношението на които мога да причисля към най-успешните ни практики при реализацията на проекти в световен мащаб.” В заключение инж. Луплов оповести намеренията на компанията да инвестира в още проекти от този тип на територията на страната.

Особено внимание в речта си инж. Райнер Луплов отдели на три дами, които, по думите му, имат изключителна роля - пряка и косвена, за успешното финализиране на фотоволтаичния парк - Десислава Иванова, координатор на проекта, Анелия Банушева, асистент на управителя, както и съпругата му - г-жа Дияна Луплов. Инж. Ронни Белохуби - ръководител на инженерния отдел в KPV Solar, Austria, също бе специално поздравен за своя ценен принос към бързата реализация на соларния парк. В края на приветствието, г-н Хиршл поиска думата, за да изкаже благодарността си към управляващия директор на KPV Solar Bulgaria, за добрата организация и довеждането на проекта до успешен финал.

След освещаването на съоръжението и символичното прерязване на лентата от Райнер Луплов и Робин Хиршл, присъстващите бяха поканени да разгледат фотоволтаичния парк и да оставят подписите си за спомен върху специално подготвен за целта панел. Вечерта продължи в ресторант Ловен парк, Карлово, където организаторите бяха подготвили богата шоу програма като комплимент към своите бизнес партньори и приятели.


ЕКСКЛУЗИВНО


Top