Парадайс Електрик Консулт реализира успешно проекти в две производствени предприятия

Сп. Енерджи ревю - брой 6, 2017 • 07.12.2017 •

Парадайс Електрик Консулт приключи изпълнението на два големи проекта, като първият включва изграждане на система за електрохимична защита (ЕХЗ) на газопровода ниско налягане от автоматизирана газоразпределителна станция (АГРС) до ТЕЦ “Монди”, собственост на Монди Стамболийски, а вторият - осигуряване на външната мълниезащита на две сгради на завод Юрий Гагарин в Пловдив.

Първият проект, реализиран през октомври т. г., обхваща инсталирането на една автоматична катодна станция, произведена от Cathodic Protection, и три титаниеви електрода ММО. “Тези електроди са от най-ново поколение аноди и имат много предимства пред досега използваните масово в България феросилициеви решения.

Системата за катодна защита ще осигури на газопровода още 25 години експлоатационен живот без риск от корозия. Специалистите ни са отлично запознати с всички съвременни международни стандарти NACE и ISO за катодна защита и успешно прилагат тези познания за проектиране и изграждане на системите за ЕХЗ”, коментират от Парадайс Електрик Консулт. В рамките на втория проект обектите и районите около тях са защитени с три мълниеприемника Ioniflash Mach NG 60 на френската фирма Paratonnerres, а за контролиране на попаденията на мълнии върху мълниеприемниците са инсталирани броячи на мълнии Ionicount, информират от компанията.

Top