Помпите ARO на Ingersoll Rand са високоефективни и щадящи природата

Енергийна ефективностТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 4, 2014

Ingersoll Rand, световен лидер в поддържането на безопасна, комфортна и ефективна работна среда, представя пневматични мембранни помпи ARO с електронно управление. Новата продуктова линия разширява съществуващата гама с добавянето на датчици и управление за по-добър контрол и повишена сигурност. Те са подходящи за решения, където е важна точната стойност на дебита и се изисква контролирана повторяемост.

Помпите с електронен интерфейс предлагат редица опции, сред които: активиращ електромагнитен клапан - помпата е оборудвана с вентил, който управлява захранващия въздух за всеки един работен цикъл. Електрически сигнал от контролер или пресостат може да командва помпата, като дебитът може да се увеличава или намалява дистанционно.

Предлагат се бобини за различно напрежение, а също и ATEX сертифицирано изпълнение, за да е в съответствие с изискванията на всяко конкретното приложение; индикация за край на хода - системата осигурява механичен контакт за мониторинг на работата на помпата. Вграден пресостат маркира промяна в захранването и подава електрически сигнал за индикация края на хода на работния цикъл.

Така чрез настройване на времето за края на хода може да сме сигурни, че помпата изпълнява пълния цикъл; брояч на цикли - осигурява наблюдение в реално време чрез вграден магнитен датчик, което позволява отброяване всеки ход на мембраните; сензор за утечки - осигурява индикация при евентуален пробив на мембраните, за да се предотврати проникване на работния флуид в пневматичната система.

Цялата гама опции биха осигурили пълен контрол, както и база данни за информация и превантивни ремонти. Предлаганият електронен интерфейс покрива целия набор размери от 1/4" до 3" и предлагани материали: полипропилен, PVDF, алуминий и неръждаема стомана. Помпите ARO са оборудвани със система от вентили, осигуряващи незатихване и незамръзване на пневмомотора.

Мартин Кичев,

продуктов мениджър, ЛД ООД
Top