Предстои третото издание на RENEXPO South-Expo Europe

Сп. Енерджи ревю - брой 2, 2010 • 05.11.2010 •

RENEXPO South-East Europe, най-голямото международно изложение за възобновяеми енергии в Румъния, ще се състои за трети пореден път от 24 до 26 ноември т. г. в Palace Hall, Букурещ.
В тазгодишното издание се очакват изложители от страните Австрия, България, Дания, Германия, Унгария, Италия, Полша, Испания, Чехия и Румъния. 90% от изложбена площ е вече заета.
Успоредно с изложението ще се проведе и третата международна конференция за малки водноелектрически централи в Румъния ще събере по традиция експерти от Румъния и Европа. Неин спонсор е HOBAS. Конференцията за Енегрийна ефективност в строителството, пасивните къщи и ВЕИ, организирана от REECO и AIIR – Romanian Installations Engineers Association разкрива нови възможности за развитие в този енергиен сектор. Още четири конференции с теми ефективно електроснабдяване, соларна, вятърна и биоенергия ще се проведат по преме на изложението.
Домакини на тържественото откриване тази година ще бъдат Ласцло Борбели, министър на екологията и горите на Румъния, Даниела Гиурца - генерален директор на Дирекцията по земеделие в румънското министерство на земеделието и развитието на селското стопанство и много други.
За първи път в рамките на RENEXPO South-East Europe ще бъде дадена възможност на университетите да преставят своите проекти в областта на възобновяемите енергии.

Top