Проектите на AES в България бяха наградени с British Safety Awards

НакраткоСп. Енерджи ревю - брой 1, 2019 • 13.05.2019

Проектите на AES в България бяха наградени с British Safety Awards

За поредна година енергийните проекти на AES в България – ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” и ветроенергийният парк край Каварна ВяЕЦ “Св. Никола”, спечелиха престижните награди British Safety Awards за 2019 г. на Британския съвет за безопасност. 

На ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” за осма поред година бе присъдена Международната награда за особени заслуги на Британския съвет за безопасност. Призът се връчва на компании, доказали своя значим ангажимент за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд и за управление на безопасността на работното място.

ВяЕЦ “Св. Никола” спечели за първа година отличието в категория “Заслуга”. Наградата е признание за усилията на екипа на вятърния парк да опазва всеки ден не само околната среда и биологичното разнообразие, но и живота и здравето на всички работещи там.

“За AES България безопасността винаги е била приоритет. Ние се стремим да постигнем 100% ангажираност на всеки служител и подизпълнител, спазвайки установените процедури по безопасност”, коментира Тодор Бележков, изпълнителен директор Експлоатация за ЕЙ И ЕС България.Ключови думи: AES България, British Safety Awards
Top