REC получи финансиране от CERP за изследване в областта на соларните клетки

Сп. Енерджи ревю - брой 4, 2012 • 14.09.2012 •

Екипът на Renewable Energy Corporation (REC) е един от петте, които ще получат финансиране в общ размер от 6,9 млн. евро с програмата Clean Energy Research Program (CERP), информираха от офиса на компанията.

REC, която е специализирана в доставката на соларни модули, съобщи, че е спечелила проект за разработка и производство на високопроизводителни задни контактни модули върху контактни клетки с използването на високоефективната технология Metal Wrap Through (MWT). В рамките на проекта REC е работила заедно с ASM Technology Singapore.

CERP стартира през 2007 г. с цел да проучи възможностите за производство на чиста енергия в Сингапур и с инициативи като изграждане на публични центрове за проучвания, програми за конкурентно финансиране и подпомагане на таланти.
Петият и последен грант на CERP е концентриран в две области - подобрение на технологиите и производството на соларни клетки, базирани на силициеви пластини, както и тънкослойните клетки, базирани на материали от халкопирит.

Наскоро компанията стартира своята нова серия REC Peak Energy Plus - първият достъпен на пазара многокристален модул, базиран на клетки с технология за пасивация на задната страна. Той е с допълнителни 5 W в сравнение с предишното поколение продукти и е оптимизиран за слънчеви лъчи с по-малко сила и по-висока температура, като произвежда допълнително енергия в ранните и късните часове на деня, при по-голяма мъгла и в по-топъл климат.

Top