REC получи Solar Industry Award 2011

Сп. Енерджи ревю - брой 3, 2011 • 14.09.2011 •

На 6 септември т. г. компанията REC бе отличена със Solar Industry Award за 2011 година, посветена на иновативния процес FBR (Fluidized Bed Reactor), който значително намалява енергията, необходима за производството на полисиликон за соларни панели. „Тази уникална технология прави REC първата компания, произвеждаща фотоволтаични модули със срок на възвръщаемост от 1 година”, заявяват от компанията.
“Гранулираният силикон, произведен от REC по тази технология, се продава под марката NextSi и предоставя на клиентите допълнителни предимства. Той повишава ефективността в процеса на производство, посредством увеличаване броя на податливите на обработка парчета, които могат да бъдат събрани по време на производствения процес. По този начин се оптимизира количеството материал, редуцират се производствените разходи и се повишава крайната печалба”, разказват те.
Наградата бе присъдена от специализираното списание Solar и обявена по време на тазгодишното издание на едно от най-значимите събития в областта на соларните технологии - European Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition (EU PVSEC). Победителите са избрани посредством гласуване измежду представители на водещите компании в индустрията. Това е втора поредна награда за REC, съобщават от REC.

Top