Решенията на Lowara отговарят на всички изисквания за енергийна ефективност

Енергийна ефективностТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 4, 2014

Като официален дистрибутор и оторизиран сервиз на световно признатия производител на помпи LOWARA - Италия (част от Xylem), фирма Аквастарт предлага разнообразни решения, които са в съответствие с най-високите изисквания за енергийна ефективност.

Многостъпалната хоризонтална помпа е-HM е базирана на същия иновативен хидравличен дизайн, както популярната вече многостъпална вертикална серия e-SV. Новият модел има превъзходни хидравлични характеристики и КПД, които значително намаляват разходите за поддръжка по време на жизнения цикъл на помпата и значително увеличават спестяванията от ел. енергия. В комбинация с честотното управление Xylem Hydrovar помпата e-HM предлага допълнително до 30% спестяване на ел. енергия в сравнение с други аналогични модели.

Серията е-HM има дебит до 29 м3/ч и може да работи при максимално работно налягане до 16 bar. Помпата се предлага в множество конфигурации, което означава, че новата серия e-HM може да отговори на различни специфични изисквания в области от водоснабдяване и повишаване на налягането до приложения в областта на отопление, вентилация, климатизация, миещи инсталации и водоподготовка.

Освен всичко това новата e-HM предлага на крайния потребител подобрена концепция по отношение разходите за поддръжка, като в нормални условия помпата може да работи.

Част от предложенията е и серията хоризонтални едностъпални центробежни помпи е-NSC, насочени към сферата на промишлеността и сградното строителство. е-NSC е проектирана да предложи на крайния потребител възможно най-ефективното решение от гледна точка на консумация на ел.енергия.

Помпите имат индекс на минимална енергийна ефективност (МEI), доста надвишаващ изискваното от актуализираната за 2015 г. Директива ErP и използват двигатели с клас на ефективност IE3, отличаващи се с много ниски експлоатационни разходи. Всичко това гарантира дългосрочни икономически ползи за крайния потребител.

Едностъпалната хоризонтална помпа е-NSC на Lowara се предлага в шест различни типоразмери, вариращи от DN100 до DN300, и с дебит до 1800 m3/ ч. С напора си от до 120 m серията е-NSC може да работи с максимално налягане от 16 бара и да изпомпва вода с температура от -20 °C до +140 °C. Предлага се и високотемпературно изпълнение, което може да транспортира вода от -40 °C до +180 °C.

Помпите от серията е-NSC имат редица иновативни опции, включително различни видове механични уплътнения за експлоатация без опасност от течове. Помпите се предлагат в изпълнение от различни материали - от чугун до неръждаема стомана Дуплекс, за нуждите на всяка течност, която се налага да бъде изпомпвана. Подходящи са за различни приложения като водоснабдяване, отоплителни системи, чилърни системи, противопожарни системи и мн. др.

Xylem разшири своята гама от циркулационни помпи с висока ефективност с добавянето на Lowara Ecocirc XL и Ecocirc XLplus, идеални за сградни приложения. Новата циркулационна помпа е проектирана специално за приложения в системи за отопление, охладителни системи, системи за гореща вода за битови нужди, слънчеви системи и геотермални системи.

Петя Русинова, управител на АквастартЕКСКЛУЗИВНО


Top