Ритал България, Александър Касчиев: Българските клиенти оцениха предимствата на новия шкаф

ЕлектроенергетикаИнтервюСп. Енерджи ревю - брой 3, 2019 • 04.06.2019

Александър Касчиев, търговски директор на Ритал България, пред сп. Енерджи ревю
Александър Касчиев, търговски директор на Ритал България, пред сп. Енерджи ревю

Rittal отбеляза 2018 г. със световната премиера на новата система стоящи шкафове VX25. През юни новото решение беше представено и в България. Какви са впечатленията Ви от пазарния прием на VX25 у нас?

Миналата година ние положихме много усилия за запознаване на настоящите и потенциални клиенти в България с новата ни система. На 12 юни 2018 г. в София Ивент Център Ритал направи специално събитие-премиера на новата система стоящ шкаф VX25. Събитието даде старт и на двуседмичен презентационен тур в страната с демо камион, оборудван с иновативната система. През есента традиционно присъствахме на Международния технически панаир в Пловдив, като акцентът беше именно новата ни шкаф-система. 

Ключовите характеристики на VX25 са максимално качество на дигиталните данни и тяхната широка достъпност, увеличена функционалност и намалена продуктова гама, икономия във времето от опростения монтаж, както и сигурност на инсталацията - предимства, които обещахме на нашите клиенти преди няколко години и успяхме да им предоставим с новата система. Имахме много работни срещи с клиенти, които помогнаха да се направи възможно директно изживяване на предимствата на VX25 с демонстрации в нашата изложбена зала, както и с помощта на демо камиона. Мога с голямо удоволствие да заявя, че приемът от пазара е много положителен и клиентите отново се убедиха в лидерската позиция на Ритал.

 

Кои индустриални сфери проявиха най-голям интерес към системата? Бихте ли споделили за някои от успешните Ви реализации?

Традиционно Ритал присъства силно със своите решения в добивната, преработвателната, машиностроителната, химическата, хранително-вкусовата промишленост и електроразпределение. С демо камиона посетихме всички водещи предприятия, които в голяма степен формират брутния вътрешен продукт на България. Обърнахме и специално внимание на интеграторите. Радостен съм, че клиентите веднага оцениха предимствата на новия шкаф и повечето от тях вече са преминали на новата система.

Вече имаме няколко реализирани сериозни проекти в добивната, преработвателната и електроразпределителната промишленост.

 

Какви новости могат да очакват Вашите клиенти през т. г.? Какви са новите възможности, които предоставяте на своите клиенти?

На база на новата система през април в Хановер на HMI’19 бяха представени модернизираната версия на системата Ri4Power VX за ГРТ и МСС НН; новите малки и компактни табла – AX и KX; разширяване на гамата Blue e+ климатици и чилъри, IoT модул, допълнителни системни аксесоари.

В новите табла Ритал залага същите принципи, както и в голямата шкаф-система VX - повече възможности, по-малко аксесоари, по-малко време за монтаж/демонтаж.
За шкаф-системата VX25 т. г. Ритал е разработил още няколко аксесоара, които допълнително разширяват големите възможности за вътрешна интеграция в шкафовете.

Новата Ri4Power VX осигурява още по-голяма ефективност за интегратори и производители на устройства за разпределение на електрическата енергия чрез увеличена големина на тока, по-лесно наблюдение и поддръжка. Решенията отново са тествани и сертифицирани съгласно IEC 61439. Конструкцията на главната шинна система вече изисква използване на по-малко мед. Опростените размери на Ri4Power позволяват по-висок ток - до 6300 А с устойчивост на късо съединение до 100 kA в продължение на 1 секунда. Ритал пуска изцяло нова версия на своя софтуер Rittal Power Engineering (RPE) за конфигуриране на системата Ri4Power VX.

Софтуерът прави планирането и конфигурирането на решението бързо и лесно. Използваемостта беше ключов акцент по време на разработването на най-новата версия. Тя е много интуитивна и изисква въвеждането само на няколко параметъра. Както и досега, има връзка с EPLAN Electric P8 за импортиране или експортиране на спецификации в MS Excel, както и информация, свързана с експлоатация и поддръжка.

Чрез всички тези иновации Ритал предоставя висококачествени решения, а клиентите получават повече ползи чрез увеличени възможности за интеграция, намаляване на количеството използвани аксесоари и времето за монтаж.
Top