Ритал: VX 25 - Как може най-доброто да се направи още по-добро?

Фирмени статииСп. Енерджи ревю - брой 5, 2018

След пет години усилена разработка Ритал представи за първи път своята нова платформа VX25 - първата система стоящи шкафове, която е напълно ориентирана към изискванията за увеличаване на производителността в производството на контролни и комутационни апарати и оптимизиране на веригата на стойността съгласно стандартите на Industry 4.0.

С мотото "System perfection" VX25 предлага отлично качество, опростеност, безопасност при монтаж и спестяване на време. Новата платформа запазва всички важни и утвърдени продуктови характеристики на съществуващата шкаф система TS8, като допълнително ги разширява с множество нови функции и ползи за клиентите.

VX25 съответства на начина, по който системният интегратор мисли и работи - както по функции, така и по процеси. Повече от 25 регистрирани патента в процеса на проектиране доказват високото ниво на тази иновация.

Ядрото на иновациите е новоразработената носеща рамка

Рамковата конструкция на VX25 е с уникална патентована геометрична форма, следва един и същи модел с 25-милиметрово отстояние между отворите във вертикално и хоризонтално направление.

Монтажът е удобен и става посредством обикновено завинтване. Благодарение на тази абсолютна симетрия, монтажът е достъпен на практика от всички страни - шините могат да бъдат монтирани на една и съща височина едновременно и на външното, и на вътрешното монтажно ниво.

Използват се също и за да подсилят покрива и страничните панели. Вградената скоба и заварената към рамката основа осигуряват лесен и безопасен монтаж на цокъла, а практичната система от аксесоари позволява шкафа гъвкаво да бъде разделен на две половини с опция и за допълнително задно монтажно ниво на шините. Необходими са до 40% по-малко аксесоари за монтаж!

Врати и стени

До 50% по-малко време за монтаж.Само един човек може лесно да монтира вратите, страниците и задния панел. Премахването на необходимостта от машинна обработка при монтиране на 180° панти спестява до 30 минути. Държачите на панелите се монтират чрез клип механизъм.

Потенциалният сблъсък между оборудване и двукрили врати е предотвратен благодарение на гъвката смяна на посоката на отваряне на двукрилите врати. Плоският дизайн на уплътнението на централния заключващ насрещник предотвратява увреждания, напр. на въртящата се рамка. Външният заключващ механизъм на двукрилата врата гарантира комфорт и сигурност.

Цокъл и под - Директен монтаж

Посредством вградената усилена гайка с резба M12 по ъглите на шкафа или към подсилената рамка за подови плочи. Налице са автоматично изравняване на електрическия потенциал чрез завинтване на подовите плочи и опростено аранжиране на кабелите благодарение на обширното пространство в основата на рамката.

Лесното напасване на подовите плочи става благодарение на отпечатаните върху тях размери. Двойно огънатия режещ край на подовите плочи осигурява по-висока степен на стабилност и предотвратява повреда на кабелите

Свързването е максимално опростено

Инженерингът е по-лесен благодарение на максимума от три различни свързващи комплекта за всички приложения. Свързването може да стане към всяка от четирите страни на шкафа в зависимост от изискванията и разполагаемото пространство.

Свързващите комплекти могат да бъдат завинтени в посоката на свързване за още по-лесно и точно позициониране. Свързване към шкаф-системата TS 8, когато се налага разширение, е абсолютно безпроблемно. Уплътнението може лесно да се монтира и отстранява

Монтажната плоча

Монтажната плоча може да се монтира в оптимално положение в шкафа благодарение на възможното регулиране в дълбочина със стъпка 25 мм, както и предварително и прецизно да се фиксира и закрепва от един човек с помощта на клип механизъм и без никакви инструменти.

Прецизното позициониране на компонентите без мерене е възможно благодарение на напечатаната върху монтажната плоча скала. Още повече пространство - монтажната плоча може да бъде монтирана 20 мм по-дълбоко в шкафа с помощта на допълнителен аксесоар.

Интегрирането в работния поток става с QR код, а шините, по които се плъзга плочата след нейния монтаж, може да се използват като монтажни повърхности, разположени по широчината или дълбочината на шкафа.

За повече информация и демонстрации:

Ритал ЕООД

Адрес: София, бул."Искърско шосе" №7, "Дружба" 1

Търговски комплекс „Европа"; П.К. 1592

Тел: +359 (2) 4390550, 889 0055, 889 0056

Факс: +359 (2) 4390659

е-mail: office@rittal.bg, www.rittal.bg


Top