Ритбул представя сериите промишлени суичове на HARTING

ЕлектроенергетикаБизнесСп. Енерджи ревю - брой 3, 2012

На тазгодишния международен технически панаир в Хановер, Германия, един от акцентите на щанда на HARTING бяха продуктите в сектора промишлена IT автоматизация. Представени бяха различни варианти на конектори RJ 45 и многообразие от аксесоари за изграждане на високоскоростни промишлени информационно-управляващи мрежи.

„Изключителен интерес представляваха суичовете, специализирани за монтаж и работа в промишлени условия”, коментират от фирма Ритбул, официален представител на HARTING за България. „Продуктовата гама от устройства е разделена на четири основни групи - неуправляеми суичове (серия Ha-VIS eCon), управляеми (серия Ha-VIS mCon), конфигурируеми (серия Ha-VIS sCon) и с патентованата от HARTING технология „бърз пренос” - FTS - Fast Track Switch (серия Ha-VIS FTS).

Серията продукти sCon е носител на отличието „най- добър продукт” още от 2006 г. Това е една модификация на промишлените комутатори, запълваща празнотата между неуправляемите и управляемите модели. Специализиран програмен пакет - sCon Manager, позволява настройката и конфигурацията на отделните портове. Характерно за тази серия е, че поддържа някои от функциите, присъщи на управляемите модели - като Parallel Redundancy, Ring Redundancy, а също така позволява настройка на приоритетите на портовете. Серията предлага както модели само със стандартни RJ входове, така и модели с добавка и на оптични входове”, допълват те.

От Ритбул споделят, че характерно за управляемите модели от серията mCon е, че поддържат широк набор от функции, такива като - RSTP, VLAN, QoS, LLDP, IGMP Snooping, DHCP, TFTP, SNTP, Mirroring, SMTP. Това ги прави изключително подходящи за изграждане на приложения в промишлената автоматизация, транспорта, автомобилостроенето, соларните и ветрови паркове, енергетиката.

Управляемите модели от серията FTS се характеризират с поддръжката на технологията за идентификация на пакетите. Това позволява да се разграничат съобщенията за контрол и управление към специализираните устройства в мрежата от общия информационен поток. Така трафикът в мрежата се ускорява и постоянното управление на устройствата в мрежата не забавя общия трафик. Това е идеалното средство за изграждане на т. нар. „многотипни мрежи”, т. е. изграждане на обща мрежова структура, обединяваща различни типове мрежови протоколи.

В добавка към серията от суичове HARTING предлага и серия от специализирани индустриални захранващи модули - pCon. Модулите генерират изходно напрежение 24 V или 48 V. Характеризират се с широк диапазон на входното напрежение (от 110 V до 240 V), широк температурен диапазон (от -25 °C до +70 °C), сертификати за работа в цял свят (IEC60950, UL60950, CSA22.2-60950, EN60950) и специална пригодност за работа в експлозивни среди, в съответствие със сертификат IEC 60079-0 категория 3, зона 2, Ex nA II T4 X.

Ритбул може да предложи на своите клиенти пълната продуктова гама от устройства, както и професионални консултации по отношение на избор на модел за конкретно приложение, заявяват от компанията.
Top