RITTAL представи новости в проектирането и насищане на табла и шкафове

ЕлектроенергетикаБизнесСп. Енерджи ревю - брой 2, 2014

RITTAL представи най-новите си продукти на тазгодишното издание на международния Хановерски индустриален панаир, съобщиха за сп. Енерджи ревю от Ритал България.

"Фирмата беше най-големият изложител с щанд от около 2000 кв. м. Основен акцент бяха т. нар. интегрирани процеси с добавена стойност. Заедно с дъщерните компании Eplan, CIDEON и Kiesling, RITTAL предложи един поглед в бъдещето за проектиране и насищане на табла и шкафове.

Акцентите включваха демонстрация на живо на интегрирана верига от процеси от инженеринг до автоматизирана инсталация за монтаж и окабеляване с помощта на роботи. RITTAL също така зададе нови хоризонти в областта на изграждането на дейта центрове чрез RiMatrix S - първият в света изцяло стандартизиран и тестван дейта център", заявиха от Ритал.

"Сред останалите новости в гамата на RITTAL за пренос и разпределение на енергия е Ri4Power system 185 мм. Това е ново поколение шинна система с междуосово разстояние от 185 мм за медни шини от 30х10 до 120х10 мм. Цялата система е закрита с предпазни капаци и е със степен на защита IP20. Това е максималната защита от случаен допир и много голямо предимство от гледна точка охрана на труда.

Забележителното за системата е, че се предлагат компонентни адаптори за MCCB от 630 до 1600 A, т.е. тук пак използваме медните шини не само за захранване, а и като монтажни повърхности. Към момента тези адаптори са тествани за МССВ на Siemens, Schneider Electric, ABB и Eaton.

Друга новост е допълнителната възможност към нашата система Ri4power за ГРТ - полета на дълбочина 800 мм, които се обслужват двустранно. Може да се монтира апаратура и отпред и отзад. За шинната ни система RiLine 60, която е до 1600 А, предлагаме още една серия компонентни адаптори с удължени кабели, които да са за монтаж на Allen-Bradley 140M-RC2E, Eaton PKZM0, Siemens S00, Schneider Electric GV2.

На Хановерския панаир беше представена и новата версия 6.2 на нашия софтуер Power Engineering за конфигуриране на шинни системи, разпределителни табла или главни разпределителни табла до 5500 А ниско напрежение. Софтуерът е вече само в съответствие с EIC 61439 и включва всички наши нови продукти и решения", допълниха от Ритал.
Top