Състоя се уъркшоп за зеления бизнес

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 2, 2012

TLL Media бе официален медиен партньор на инициативата

Уъркшоп, посветен на възможностите и предизвикателствата, които предлага зеленият бизнес в България и в региона на Черно море, се проведе на 30 март т. г. по време на изложението за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в Интер Експо Център, София.

Събитието бе организирано от Бизнес съвета на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС) съвместно с Българската търговско-промишлена палата (БТТП) и с подкрепата на Виа Експо.

“Инициативата на ОЧИС за мрежа на зеления бизнес с името Emporion има за цел да ангажира ключовите играчи в областта на зелената икономика (предприемачи, финанисисти, политическата, акадамичната общност и др.) от всички държави, членуващи в организацията - Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна, и да предостави платформа за обмяна на знания”, информираха организаторите. “Мрежата ще служи за място, в което зеленият бизнес ще може да се свързва и да споделя идеи, технологии, добри практики, иновации и финансиране. Приоритетни сектори са ВЕИ, производствени системи, управление и рециклиране на отпадъци, устойчиво земеделие, органично земеделие, зелен транспорт и зелено управление”, допълниха те.

В програмата беше представена законовата рамка в подкрепа на зеления бизнес в страната, както и реалните инициативи, които българският бизнес е предприел в тази посока. Внимание бе отделено и на възможностите, които банките у нас предоставят за финансиране на зелени проекти.

TLL Media бе официален медиен партньор на инициативата и участва в програмата с презентация, която запозна присъстващите с инициативите на издателството в подкрепа на устойчивия бизнес и популяризирането на успешно реализираните проекти в България.
Top