Съвместни семинари на Bosch, Weishaupt и КИИП събраха над 120 специалисти

БизнесСп. Енерджи ревю - брой 4, 2019 • 04.07.2019

Фирма Bosch, съвместно с фирма Weishaupt и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), организираха три поредни семинара на тема “Проектиране на инсталации с водогрейни котли високи мощности”.

Те се проведоха съответно на 11 юни в София, в зала Витоша на Парк хотел Витоша; на 12 юни в Пловдив, в зала Бизнес 1 на Гранд хотел Пловдив и на 13 юни в Бургас, в конферентната зала на хотел Аква. Обучението беше насочено към проектанти на инсталации с водогрейни котли високи мощности и беше проведено от Франк Щенгел, сертифициран лектор в Bosch.

“Новости, добри практики, полезни съвети – всичко това беше преплетено в еднодневен семинар с гост лектор от Германия и местни специалисти. Семинарите бяха изключително успешни – посещаемостта и в трите града беше много висока и вече повече от 120 души познават безпогрешно техниката на Bosch и Weishaupt”, споделиха организаторите.

Целта на първия панел на обучението беше да въведе специалистите в темата, като бяха представени водогрейни подовостоящи котли, включително автоматиката за управление. В допълнение, бяха разгледани и основите на кондензната технология. Вторият панел на семинара беше посветен на хидравличните системи и качеството на водата.

Той беше последван от специална лекция, разглеждаща основите на горивната техника и емисиите, както и свързването й към сградните технологии. В рамките на последната част на обучението бяха представени дигитални горелки за повишаване на енергийната ефективност и намаляване на вредните емисии.
Събитията завършиха с томбола за всички присъстващи след попълването на анкетна карта, и коктейл, по време на който участниците обсъдиха представените решения.


Top