Създават нова организация на производителите от европейската соларна индустрия

Сп. Енерджи ревю - брой 6, 2018 • 19.11.2018 •

През 2019 г. се планира създаването на нова организация, която да представлява цялата PV производствена верига в Европа – от производители на материали и модули до доставчици на оборудване и институции.

Това стана ясно по време на откриването на тазгодишното издание на водещата конференция в европейския фотоволтаичен сектор EU PVSEC (European Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition), която се проведе между 24 и 28 септември т. г. в Брюксел.

Целта на Европейския съвет на соларните производители (European Solar Manufacturing Council, ESMC) е да обхване и представлява всички участници в сектора. Предвижда се членовете на ESMC да дават насоки на Европейската комисия за това с кои лица или групи да се обсъждат различни въпроси в областта на PV производството в Европа.

По този начин нито една част от веригата няма да бъде пропусната при провеждането на важни дискусии, свързани с бранша. Досега около 30 компании и институции са заявили готовност да се включат в организацията. Предстои в близките седмици да бъде представен официален сайт на ESMC, като се очаква процедурата по създаването й да приключи в следващите 6 до 12 месеца.

Top