Семинар за инсталатори на соларни модули организира REC

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 2, 2011

На 14 април т. г. в Метрополитън хотел, София, се проведе технически семинар за инсталатори на соларни модули, организиран от фирма REC (Renewable Energy Corporation). Мероприятието бе част от 7-мото международно изложение за ЕЕ и ВЕИ. Целта на семинара бе да запознае участниците с това как се произвежда, развива и оптимизира соларната енергия, както и какво е необходимо за изграждането на соларни паркове.

“Фирма REC е основен организатор на събитието, но за да бъдат привлечени по-голям брой инсталатори за семинара, компанията използва помощта на Българска фотоволтаична асоциация”, коментират от компанията. В рамките на събитието, г-жа Керстен Шмидт, ръководител проекти и мениджър за Източна Европа, представи REC като важна част от цялостната верига по изграждането на едно соларно съоръжение.

След това семинарът продължи с лекция на продуктовия мениджър на компанията г-н Клаус Хофмайстер, в която той представи същността на фотоволтаиката и по-специално спецификите на модулите с марката REC.

“Основните теми на събитието бяха посветени на добавената стойност на фотоволтаичните проекти, модулните технологии, техните специфики, контрол на качеството и гаранциите по изграждането на проекти, както и някои инсталационни специфики. Друг акцент на семинара бе проучването и изборът на локация за изграждането на даден соларен парк и необходимостта от определено слънцегреене”, разказват организаторите.

“За да придобием по-добро впечатление по отношение на интереса на посетителите, изпратихме до тях анкета, за да преценим доколко е било полезно то. Резултатите показаха, че участниците проявяват голям интерес към REC като компания и към продуктите ни”, допълват от REC. От компанията споделиха, че планират организирането на подобно събитие през есента на тази година.
ЕКСКЛУЗИВНО


Top