Шинният токов трансформатор с конектор picoMAX® съчетава компактност и прецизно измерване

Енергийна ефективностТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 3, 2016

В днешно време в много системи и съоръжения се изисква подробно измерване на характеристиките на тока. Често се налага да бъдат измервани относително ниски стойности, а пространството за извършването на измерването е ограничено, но въпреки това измерването трябва да бъде извършено с достатъчна точност (най-малко клас 1).

WAGO предлага всички тези изисквания, обединени в един продукт. Този изключително компактен токов трансформатор позволява лесно свързване към трифазната измервателна клема на серията 750. Благодарение на страничните фиксатори шинният токов трансформатор може да бъде оптимално разположен непосредствено над защитния прекъсвач, като по този начин позволява спестяване на пространство. Конекторът picoMAX®, даващ възможност за лесен монтаж на вторични проводници, слага последния щрих в описанието на продукта.

Благодарение на шинния токов трансформатор клиентът получава редица предимства. Това е първият токов трансформатор с конектор picoMAX®, който разполага с възможност за монтаж и в тесни пространства. Опростената система за свързване позволява разстояние между фазите от 17,5 mm и е адаптирана за използване с всички видове защитни прекъсвачи. Моделът се характеризира с шинен адаптер за монтаж на токовия трансформатор върху носещи шини или монтажни платки, трансформирани от 64 A или 35 А към 1 A токове, както и клас на точност 1.

Шинният токов трансформатор с технологията на свързване picoMAX® се предлага в два варианта - с изход 1 А (трансформиране от 64 А или 35 А към 1 А, клас на точност 1 съгласно EN 61869-2, шинен адаптер за монтаж на токовия трансформатор върху носещи шини или монтажни платки) и с изход за слаб ток.

Втората опция на практика представлява първият шинен токов трансформатор с конектор picoMAX® и изход за слаб ток, специално разработен за трансформиране на ниски токове от 32 A в 320 mA, освен това е в съответствие с клас на точност 0,5 съгласно EN 61869-2 в измервателния диапазон между 0,8...32 А и в комбинация с трифазни клеми за измерване мощността.

Мая Иршик, маркетинг мениджър на WAGO Kontakttechnik България
Top