Шкафове серия SE 8 от Rittal

Фирмени статииСп. Енерджи ревю - брой 6, 2017

Серията SE 8 предлага различни предимства при необходимост от използване на самостоятелни решения, или ако не се изисква страничен достъп. Серията притежава пълна съвместимост със системните аксесоари на модулните шкафове TS 8, което освен удобство, осигурява ясно предимство по отношение на разходите в едно решение.

Свободностоящите шкафове се използват в много области на промишлеността и в строителството. Типични области на приложение са от компактни машини и оборудване, до системи за електроразпределение и автоматизация, които могат да бъдат разположени в един шкаф.

За разлика от модулните шкафове с рамки и свалящи се странични панели, при конструкцията на SE 8 страничните панели и покрива се изработват от един цял лист ламарина. На шкафа се монтират с винтове за по-лесен достъп. Различни решения, осигуряващи вход за кабелите отдолу, могат да бъдат реализирани чрез интегрираната подова рамка, базирана на TS 8 системата. Задният панел, вратите и основата/цокъла на SE 8 също са идентични на серията TS 8.

Профилът на рамката на SE 8 също е заимстван от TS 8 и благодарение на това, клиентите получават същите богати възможности за интериорен монтаж като възможност за инсталиране на носещи шини на външно и вътрешно монтажно ниво и многобройните аксесоари на доказалата се през годините в цял свят система TS 8. Ако в миналото за различните типове шкафове бяха необходими различни аксесоари, което увеличаваше складовата наличност, то сега вече нямаме това излишно блокиране на средства.

Тъй като тялото и страниците на SE 8 шкафа се формират от една заготовка, разходите за производство се редуцират. Освен това, потребителят не губи време за монтаж на отделни странични панели. SE 8 предлага големи потенциални спестявания, особено за шкафове с по-големи ширини. Например, един шкаф може да се използва вместо два или три модулни такива. Шкафовете са оборудвани със специални контактни шайби, които прорязват повърхностното покритие на боята на тялото, на задния панел и на подовите плочи и така автоматично се изравняват потенциалите, което допълнително намалява разходите за труд.

Значителни ползи тази конструкция предлага и за проектантите, използващи CAD системи. Тъй като вътрешната инсталация на SE8 и TS8 е идентична и планирането може да стартира веднага. Трябва само да се вземе решение дали ще са необходими свободно стоящи или модулни шкафове.

Новите свободно стоящи шкафове се предлагат със следните размери: височина от 1600, 1800 и 2000 мм, дълбочина от 400, 500 и 600 мм и в ширина от 600 до 1800 мм.

Ритал ЕООД

Адрес: София, бул."Искърско шосе" №7, ж.к. "Дружба" 1 Търговски комплекс „Европа"; П.К. 1592

Тел: +359 (2) 4390550, 889 0055, 889 0056

Факс: +359 (2) 4390659

е-mail: office@rittal.bg


Top