Shunfeng придобива SAG Solarstrom

Сп. Енерджи ревю - брой 4, 2014 • 23.09.2014 •

Shunfeng, собственик на производителя на PV модули Suntech, придоби намиращия се в несъстоятелност от края на 2013 г. германски разработчик на соларни проекти SAG Solarstrom срещу 65 млн. евро. Германското дъщерно дружество на Suntech ще притежава всички активи на Solarstrom.

„SAG Solarstrom е идеален избор за нашето портфолио и ще укрепи позициите ни на фотоволтаичния пазар в Европа. Групата има много добър достъп до пазари и е с дългогодишен опит в изпълнението на международни PV проекти. Meteocontrol, дъщерно дружество на SAG Solarstrom, пък е лидер на световния пазар на професионални решения за мониторинг на фотоволтаични системи”, коментира Ерик Лю, главен изпълнителен директор на Suntech.

Очаква се през 2015 г. SAG Solarstrom да възобнови дейността си по разработка на проекти. В момента компанията е оператор на общо 116 фотоволтаични централи в Европа. Meteocontrol, която е 100% собственост на SAG Solarstrom, извършва мониторинг на повече от 35 000 соларни системи в цял свят с обща мощност над 8,8 GW.

Top