Solar & Benefit България разширява фокуса си към покривните PV инсталации

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 4, 2012

Solar & Benefit България, част от международната компания, специализирана в зелената енергия - Solar & Benefit International, обяви разширяване на фокуса на бизнес стратегията си в България в посока фотоволтаични покривни инсталации, съобщи за сп. Енерджи ревю Владимир Йотов, изпълнителен директор на компанията за България.

“Българският фотоволтаичен пазар и успешният ни бизнес тук в последните години се доминираха от изграждането на големи наземни PV паркове”, коментира той. „Solar & Benefit Bulgaria работи активно на този пазар в екип с местни и международни партньори и досега в сътрудничество с тях имаме зад гърба си изградени и присъединени към електропреносната мрежа проекти с обща инсталирана мощност от 90 MWp в България. ВЕИ пазарът в страната ще претърпи значителни структурни промени, след въвеждането на новите преференциални изкупни тарифи от 1 юли, заради които вниманието към малки и средни по мощност фотоволтаични покривни конструкции ще нарасне. Бъдещото развитие на Solar & Benefit България също ще се насочи в тази посока”, заяви за списанието г-н Йотов.

“Ние от Solar & Benefit България и нашите партньори и местни дистрибутори предлагаме на пазара т. нар. plug and play система за малки (<30 kWp) и средни (<200 kWp) фотоволтаични покривни инсталации. Благодарение на богатия ни технологичен, правен и търговски опит, сме в състояние да предложим на клиентите си цялостно обслужване - от вземането на разрешителни за финансиране до поддръжката, при това с изключително високо качество и с максимална производителност на проектите. В процеса на работа финансиращите институции, на които е осигурена цялата необходима информация, ще бъдат наши партньори в продажбите и дистрибуцията”, разказва изпълнителният директор на Solar & Benefit България. Мотото, което компанията е избрала за промотиране на програмата, е “Слънцето никога не ни изпраща сметка”.

За развитието на бизнеса в сегмента на покривните инсталации Solar & Benefit отново разчита на опитни и водещи партньори, сред които ABB Bulgaria и неговите дистрибутори в България, както и ILB Helios, благодарение на които компанията може да предложи на пазара “швейцарско качество” на модулите - сърцето на цялата инсталация.

Като старт на програмата си за бизнес развитие в сегмента на покривните фотоволтаични инсталации, Solar & Benefit България наскоро участва в дарителска акция, с която осигури покривна слънчева инсталация за детска градина в София. “С това показахме, че Solar & Benefit има отношение към хората на България и че зеленото бъдеще е на нашите деца”, споделят от компанията.
Top