Соларити БГ предлага инверторите на Kinmac и Delta у нас

Сп. Енерджи ревю - брой 3, 2011 • 14.09.2011 •

Отскоро в България има работещи фотоволтаични централи с обща мощност от 500 kW, реализирани по подобие на известната инсталация на стадиона в Каохсюнг, Тайван, съобщават от фирма Соларити БГ.
„Комбинацията от поликристални фотоволтаични панели Kinmac на корпорацията Inventec, станала по-известна като производител на компютрите Asus и инвертори от Delta Electronics, също популярни с мрежово оборудване, се оказва изключително ефективна не само за територията на Тайван”, разказват от Соларити БГ, официален сервизен и търговски център на Kinmac и Delta за България.
„Централата на тайванския стадион е с мощност от 1 MW, а инсталираните е България мощности вече отдават енергия в мрежата на ЧЕЗ и носят приходи на своите собственици. И от двете тайвански корпорации споделят, че първите им инсталации в България остават ключови и ще работят в посока повишаване на конкурентоспособността по отношение на нашия пазар – кратки срокове на изработка, бърза доставка и още по-добри цени”, допълват те.
Kinmac произвеждат поликристални и BIPV модули с мощност до 240 W. Delta предлагат стрингови инвертори с мощност от 2.5 kW до 20 kW и централни модулни инвертори (от 44 kW до 100 kW) с мощност на отделните модули 11 kW.

Top