Соларпро преструктурира производството си

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 3, 2012

Компанията Соларпро стартира серия от инициативи за преструктуриране на производствените дейности и развитие на гамата от услуги в сегмента на възобновяемите енергийни източници. „Предприетите стъпки са пряко свързани с приемането на последните промени в Закона за възобновяемите енергийни източници, които доведоха до сериозно преориентиране на инвестициите във фотоволтаични паркове в страната от предимно големи към основно малки проекти”, коментират от Соларпро.

Холдингът значително разширява капацитета и броя на заетите лица в дейностите, свързани с изграждане и поддръжка на фотоволтаични централи и други ВЕИ съоръжения. Компанията ще предлага тези дейности и услуги на редица пазари и извън България, като непосредствен приоритет са съседните страни. Тя вече регистрира дъщерно дружество в Македония и започва изграждането на първия си фотоволтаичен проект в тази страна.

От началото на годината Соларпро произвежда поликристални фотоволтаични модули по съвместен лиценз с китайската компания BYD.

Предстоящото преструктуриране предвижда в бъдеще производствената дейност на компанията в България да бъде преориентирана към производство на малки и средни предварително асемблирани или подготвени за асемблиране фотоволтаични системи за осигуряване на автономно енергийно захранване. Друго производствено направление ще бъде производство на панели и системи за вграждане във фасади и покриви. В производствената база в Силистра ще се развият и дейности по тестване и контрол на фотоволтаични модули на други производители на панели, разкриват детайли относно предстоящите промени от компанията.

ЕКСКЛУЗИВНО


Top