Еврогруп-33: Новата серия гелови OPzV батерии с 2V клетки от Power-Sonic съчетава гъвкавост и компактен дизайн

ЕлектроенергетикаТема на брояСп. Енерджи ревю - брой 3, 2014

Едно от най-иновативните решения в областта на системите за съхранение на енергия, които се налагат на българския пазар, е серията гелови акумулаторни OPzV батерии с 2-волтови клетки от Power-Sonic. Серията обхваща широк диапазон от модели капсуловани необслужваеми батерии, които се отличават с редица предимства.

Регулацията чрез клапи и устойчивата на разливи конструкция позволяват безпроблемна и безопасна експлоатация. OPzV серията е достъпна както за стандартна вертикална инсталация, така и по специална заявка за хоризонтален монтаж. Запечатаната система елиминира нуждата от проверка на електролита и доливането на вода. Друго предимство е, че генерираните газове се рекомбинират вътрешно по време на нормална употреба.

OPzV батериите с 2-волтови клетки от Power-Sonic са снабдени със специални дюзи и оловни плочи с висока чистота, които осигуряват ниско ниво на саморазряд и следователно - дълъг срок на годност. По-ниските температури за съхранение допълнително увеличават срока на годност. Моделите от серията се характеризират с много нисък саморазряд от порядъка на по-малко от 2% за месец.

Тръбният дизайн на плочите осигурява експлоатация на батерията до 20 години при използване в режим на подзаряд. Серията гелови акумулаторни батерии позволява циклично използване с до 1700 цикъла в съответствие с IEC 896-2 (20°C). Броят на циклите на зареждане/ разреждане зависи от капацитета, който се извлича от батерията (функция от степента и дълбочината на разреждане), работната температура и метода за зареждане.

При проектирането на новата OPzV серия е обърнато специално внимание на гъвкавостта и компактните размери. Батериите могат да бъдат свързвани успоредно и/или паралелно, което осигурява възможност за избор на напрежение и капацитет. Моделите Power-Sonic се отличават с надежден дизайн и висококачествени материали.

Те са плод на внимателно контролиран процес на производство на плочите и строги процедури за осигуряване на качеството, което гарантира отличната им производителност.

Друго предимство на серията акумулаторни батерии с 2-волтови клетки от Power-Sonic е широкият температурен диапазон за експлоатация - от -15 до +50 °C при заряд и от 15 до +60 °C при разряд. Моделите позволяват съхранение при температури от -20 до + 50 °C в напълно заредено състояние.

Геловите тръбни батерии от новата серия на щатския производител са класифицирани като неразливни и одобрени като безопасни от IATA. Продуктите са произведени по международния стандарт ISO 9001 и намират широк спектър от приложения. OPZV батериите Power-Sonic са подходящи за интегриране във фотоволтаични системи, соларни и вятърни централи, както и в телекомуникационни системи.

Моделите от серията са приложими за захранване на инвалидни колички, електрически превозни средства, лодки, кораби и навигационни средства, както и на подвижно медицинско оборудване. Други приложни области на новите модели гелови акумулаторни батерии са радио- и клетъчни телефонни релейни станции, системи за аварийно осветление, железопътна сигнализация и системи за аварийно захранване на корабите и на сушата.

Еврогруп-33
Top