СЕМО: Изграждаме съвременни уредби за автоматично компенсиране на НН и СН

ЕлектроенергетикаТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 4, 2015

Фирма СЕМО от дълги години е специализирана в компенсирането на реактивна енергия и има богат опит в различните начини на компенсация. Фирмата е вносител на кондензаторни батерии CHINT и контролери (cos j регулатори) за регулиране на реактивна енергия на фирма SATEC.

С тяхна помощ и опит изграждаме съвременни и надеждни уредби за автоматично компенсиране на ниско и средно напрежение, съобразени с нуждите на клиентите и техническата ситуация. Предлагаме както изцяло нови, така и рехабилитация на стари компенсиращи уредби и решения, съобразени с бюджета на клиента.

Сред техническите характеристики на предлагания от нас автоматичен регулатор на cos j са управление на до 8 кондензаторни банки; ръчен, автоматично самонастройващ се и автоматично оптимизиращ се режим на работа; пълно четириквадрантно мерене; две работни точки на фактора на мощността за работа през деня и през нощта, избираеми чрез входа на състоянието; обхват на фактора на мощността от 0,5 (индуктивен) до -0,5 (капацитивен); действителен и отместен фактор на мощността.

Регулаторите разполагат и с разширена защита на кондензаторните банки чрез програмируеми алармени работни точки (без напрежение, пренапрежение и условия на висши хармоници); 16 програмируеми настройки за алармени и управляващи функции и възможности за комуникация по RS-485, Modbus RTU протокол.

Вилизар Васев,

фирма СЕМО
Top