Galaxy VM е най-актуалното решение за непрекъсваемо токозахранване от Schneider Electric

ЕлектроенергетикаТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 4, 2015

Schneider Electric лансира на пазара най-новата си UPS технология - Galaxy VM. Това е трифазна система за непрекъсваемо токозахранване, базирана на последните достижения на компанията в областта на енергийната ефективност, която позволява пълна интеграция с фирмените платформи за управление на енергията. Galaxy VM е ключов компонент от цялостното ни решение за енергиен мениджмънт на дейта центрове и индустриални приложения.

Системата е плод на 45-годишния ни опит в областта на проектирането на надеждни решения за захранване и защита на електрически системи и включва най-доброто от традиционните продукти на Schneider Electric в комбинация с възможностите, осигурени от най-иновативните технологии за енергийна ефективност.

Мениджърите на индустриални съоръжения и IT системи могат да разчитат на Galaxy VM за резервно захранване на съществуващото оборудване, като същевременно намаляват експлоатационните си разходи и подобряват стабилността на бизнеса си.

UPS системата Galaxy VM включва иновативна топология на електрическата схема, която е в процес на патентоване. Тя подобрява надеждността на решението, като намалява натоварването на активните компоненти. В допълнение, Galaxy VM увеличава икономиите на енергия чрез интелигентния режим ECOnversion, който е с 99% ефективност.

Той включва корекция на входните хармоници, като същевременно комбинира предимствата на двойното онлайн преобразуване с подобрени екологични характеристики и способства за оптимална ефективност без опасност за критичните товари в различни съоръжения, например дейта центрове.

Операторите на центрове за данни и на критични индустриални съоръжения са принудени постоянно да търсят оптимален баланс между нуждата от висока енергийна ефективност и максималната достъпност, и непрекъсваема работа на оборудването. Ето защо Galaxy VM е изключително подходящо решение за такива приложения.

UPS системата осигурява гъвкава и надеждна технология за съхранение на енергия, базирана на сменяеми батерийни модули и вентилатори, които могат да бъдат подменяни лесно и бързо, без нужда от продължителни прекъсвания на работата на системата за поддръжка и обслужване.

Galaxy VM е проектирана за интеграция в съществуващи електрически системи и физически архитектури, както и в платформи за мониторинг. Тя е съвместима с фирмения софтуер StruxureWare за управление на инфраструктури в центрове за данни (Data center infrastructure management, DCIM), платформи за сграден мениджмънт (BMS) и системи, базирани на Modbus протокол.

Сред предимствата на Galaxy VM са компактните й размери, които улесняват инсталацията и пестят ценно място в центрове за данни и сървърни помещения. Корпусът й разполага с вграден напълно изолиран I/O модул с горен и долен вход за кабел, колелца за по-лесно придвижване, както и елементи за стенен монтаж, които са подходящи дори за сеизмични зони. Системата се конфигурира бързо и лесно посредством инструмента ISX Designer от Schneider Electric.

Петър Николов,

вицепрезидент ИТ на Schneider Electric за България
Top