Сени, Велислав Петков: Най-добрата атестация за нас са дългогодишните ни клиенти в индустрията и енергетиката

ИнтервюСп. Енерджи ревю - брой 5, 2015

Велислав Петков, мениджър Индустриален сервиз във фирма Сени, регионален офис Варна, пред сп. Енерджи ревю

Фирма Сени оперира вече 20 години на българския пазар. Как се разви бизнесът ви?

Създадена през 1995 г., Сени е една от основните компании в България с предмет на дейност индустриална поддръжка и корабно снабдяване. Това е първата такава фирма в България, сертифицирана от Lloyd’s Register Quality Assurance по изискванията на ISO 9001.

Отдел Индустриален сервиз е създаден през 1996 г. Чрез него Сени навлиза на българския пазар с висококачествените безазбестови уплътнителни и изолационни материали на Frenzelit - фирма с над 100-годишни традиции в областта. Ексклузивен официален дистрибутор сме и на: J-Flex Rubber products, BHC Jilove, Giorgi Engineering SRL, Spetech, Volvo Penta, Belzona, Thordon, Lalizas, Felis.

Какви продукти за индустрията и енергетиката предлагате?

Сени предлага успешно на българския пазар: еластомерни изделия за уплътняване и ограничаване на топлинните и енергийни загуби; гарнитури за екстремни натоварвания в отговорни инсталации; високотемпературни изолационни материали, включително жакетни изолации за увеличаване на енергийната ефективност и безопасност за персонала.

Предлагаме още тефлонови изделия, както и полимерни продукти и технологии, позволяващи удължаване полезния срок на ползване на помпи, арматура, бутала и др.

Разкажете за някои от най-значимите референции и клиенти на фирмата в енергийния сектор.

Фирма Сени е дългогодишен доставчик на: спирално навити гарнитури и графитни пръстени Spetech за АЕЦ Козлодуй; безазбестови уплътнителни листи Frenzelit и Gambit за повечето ТЕЦ-ове, рафинерии и химически заводи в България. Фирмата ни е най-големият доставчик на линзови, гумени и тъканни компенсатори за тръбопроводи в страната. Всички новопостроени инсталации през последните години в Агрополихим и Солвей Соди са с доставени от нас компенсатори BHC Jilove и Frenzelit.

Сред реализираните от Сени проекти през последните две години са и: проектиране и доставка на компенсатори за инсталациите на ТЕЦ София; монтаж на тъканни компенсатори от Frenzelit в ТЕЦ Бобов дол; ремонт на вътрешната повърхност на помпи в Асарел Медет с полимерните технологии на Belzona и др.

В качеството си на дистрибутор на редица световни компании, как оценявате родните пазарни условия?

Пазарът на стоки за индустриална поддръжка в България, особено в енергийния сектор, беше в силен застой през последните години. Материалите, влагани в отговорни индустриални съоръжения, бяха предимно такива с най-ниска цена, но и с влошено качество. Днес много производители в енергийния сектор и тежката промишленост вече не се доверяват сляпо на най-евтините предложения.

Сени разчита на отлично обучените си специалисти и на над 20-годишното си партньорство с доказали се европейски производители на материали за индустриална поддръжка. Чрез стриктно спазване на стандартите за управление на качеството и осъзната отговорност към околната среда покриваме и най-високите изисквания на клиентите си.


Top