Тенденции и технологични новости на Intersolar Europe 2012

ВЕИ енергетикaБизнесСп. Енерджи ревю - брой 2, 2012

Сред изложителите са две български компании - Интернешънъл Пауър Съплай (IPS) и Соларпро Холдинг

На 13 юни т. г. се открива най-голямото международно изложение в областта на соларните технологии Intersolar Europe. И тази година посетителите ще имат възможност да получат информация за новите тенденции и разработки в соларната индустрия от производители, доставчици и дистрибутори от цял свят. На площ от над 170 000 кв. м в 15 зали близо 2000 изложители ще представят своите продукти и услуги в областта на фотоволтаиците, технологиите за производството им, както и новостите в термосоларните технологии. Към редакционното приключване на броя - края на април, в списъка със сигурните изложители са две български компании - Интернешънъл Пауър Съплай (IPS) и Соларпро Холдинг.

Очаква се над 80 000 специалисти от 150 страни да посетят изложбения център в Мюнхен. За тези от тях, които се интересуват от най-новите тенденции и технологии, изложителите ще демонстрират 15-минутни презентации на иновативни разработки (Innovation Exchange - зала B3, щанд B3.450). На 13 юни организаторите ще връчат и вече традиционната награда за иновация, която през т. г. ще отпразнува своя пети рожден ден.

Присъжда се награда в нова категория

Независимо жури от експерти в областта на науката, промишлеността и медиите ще избере до три победителя в категориите за фотоволтаици, технологии за производство на термосоларни колектори и фотоволтаични производствени технологии. Награда тази година ще се присъди и в нова категория - соларни проекти в Северна Америка. Победителите от нея ще бъдат обявени на 12 юли т. г. в Intersolar Северна Америка в Сан Франциско.

Форумът за работа и кариера (зала B2, щанд B2.310) отново ще даде възможност на търсещите заетост да се срещнат директно с работодателите. Платформата ще предoстави обяви за работа в соларната индустрия и лични консултации за посетителите от опитни кариерни консултанти. Отново чрез 15-минутни презентации изложителите ще разкажат за свободните места, своите очаквания от кандидатите и условията за труд, които предлагат.

По време на форума за инсталационни системи специалистите в областта на термосоларните технологии, изграждането на покривни инсталации, ОВК и електротехниците могат да научат най-новите продукти за монтаж, както и за тенденциите и разработките в тази област. Събитието, което ще се проведе на 14 юни в зала B1, стая B13, ще представи новите системи и технологии за различни видове покриви и ше разкрие на какво да се обърне внимание при монтаж на соларни инсталации.

Второ издание на специализираната изложба PV Energy World

След успешното миналогодишно издание, за втори път ще се проведе специализираната изложба PV ENERGY WORLD (C4.230). Там ще бъдат представени най-новите технологии от двете тематични области - съхранение на електричеството и интеграция към електрическата мрежа, които ще предоставят поглед към бъдещето на захранването. По време на изложбата ще се проведе и форум с експертни презентации и тематични дискусии.

Нова изложба PV and E-Mobility

Тази година във външната изложбена част на Intersolar Europe ще се проведе и новата изложба PV and E-Mobility. Тя ще насочи вниманието към най-новите решения за навеси, станции за зареждане и електромобили.

Немската асоциация на соларната индустрия (BSW-Solar) отново организира изложба за извънградска електрификация, в която повече от 20 компании в зала B5, щанд B5.230 ще покажат своите продукти и услуги в областта на автономното електрозахранване. Експерти от BSW-Solar и представители на компаниите-изложители ще отговарят на въпроси по темата. По време на тридневната серия презентации компаниите ще предложат своя опит в осигуряването на автономно ел. захранване в различини региони на Африка, Азия и Южна Америка.

Традиционна конференция като част от съпътстващата програма

От 11 до 14 юни като част от съпътстващата програма на изложението отново ще се проведе конференцията Intersolar Europe. В рамките й ще бъдат обсъдени икономически и научни аспекти на соларната индустрия. Около 400 лектори ще представят подробности относно последните технологични и политически новости на международните соларни пазари в областта на фотоволтаиците, технологиите за тяхното производство, както и развитието на термосоларните технологии. Акценти в програмата на тазгодишното издание са теми като стабилност на мрежата, иновативни технологии за съхранение и мащабни фотоволтаични централи.
Top