TME предлага предпазители и гнезда за предпазители на SCHURTER

Сп. Енерджи ревю - брой 6, 2011 • 28.12.2011 •

Отскоро фирма ТМЕ предлага на българския пазар нов продукт на водещия производител на пасивни и активни електронни елементи, осигуряващи чисти и безопасни доставки на енерегия - SCHURTER, съобщиха за сп. Енерджи ревю от компанията. Предпазителят с компактен корпус осигурява защита на фотоволтаичните модули и подобни приложения DC от потенциално разрушаващите резултати на късо съединение в системите с максимално напрежение до 1000 VDC.
“През последните години настъпи значително развитие на фотоволтаичните системи”, коментират от ТМЕ. “Това е свързано с по-високите изисквания, касаещи съответните стойности на напреженията. Увеличението на напрежението на системата има за цел да уравновеси загубата на енергия, свързана с дължините на проводниците. Стандартните уреди за защита на системите не осигуряват пълна защита на фотоволтаичните панели. Предпазителите от тип ASO, обаче, могат да изключат повредените вериги до изискваното ниво на напрежението.
Слънчевият предпазител от серия ASO изпълнява стандартите за защита на фотоволтаичните системи - IEC 60269-6 и UL 2579. Продуктът изпълнява изискванията на директивата RoHS и притежава сертификат VDE”, допълват от компанията.

Top