Трета годишна конференция "Индустрия, Енергетика и Околна среда"

ЕлектроенергетикаБизнесСп. Енерджи ревю - брой 4, 2015

На 11 юни т. г. в София Хотел Балкан се състоя конференцията “Индустрия, Енергетика и Околна среда 2015”, съобщиха организаторите от Индустриален клъстер Средногорие Мед. Събитието се проведе под патронажа на Министерството на енергетиката. Генерални партньори на форума бяха ЧЕЗ Трейд България и Сименс България, а партньор - Елаците-Мед.

“Участниците в конференцията дискутираха актуалните теми, касаещи индустриалното развитие на страната, промените в енергийния сектор и тенденциите в опазването на околната среда и устойчивото развитие.

Първият панел с модератор Георги Николов, генерален секретар на Аурубис България, се концентрира върху политиките и стратегиите, прилагани в индустрията, енергетиката и околната среда, и представи гледните точки на Иван Иванов, председател на КЕВР, Георги Гегов, изпълнителен директор и член на УС на Булгартрансгаз, Владимир Дичев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на ЧЕЗ Трейд България, Васил Георгиев, експерт в отдел “Инвестиции и бизнес развитие” на Национална компания индустриални зони и др.”, споделиха от ИК Средногорие.

През втората част от форума вниманието бе насочено към предизвикателствата и перспективите в индустриалния и енергийния сектор. Заключителният панел на форума с модератор Десислава Чалъмова от Индустриален клъстер Средногорие, бе ориентиран към добрите корпоративни практики.

Тя бяха разгледани от Светлозар Караджов, технически директор на Амилум България, Екатерина Шилегарска, началник “Околна среда” в Златна Панега Цимент, Иван Иванов, председател на Българска асоциация по водите, и Кристиян Владимиров, технически директор във фирма Строителна механизация.

“Третата годишна конференция “Индустрия, Енергетика и Околна среда” позволи обсъждането на актуалните промени и решения за енергийния сектор, представи тенденциите на развитие при опазването на околната среда и осигуряването на устойчивост и илюстрира различни успешни практики за постигане на икономическо развитие и индустриален напредък”, допълниха организаторите.
Top