Удължена гаранция за инвертори SMA от ФИЛКАБ Солар

Фирмени статииСп. Енерджи ревю - брой 5, 2016

Инверторът е сърцето на всяка фотоволтаична инсталация - той преобразува правия ток от фотоволтичните модули в променлив ток, съвместим с електроразпределителната мрежа. В същото време той се грижи за управлението на цялата система, следи мрежовите параметри и осигурява работата на фотоволтаичните модули по начин, гарантиращ максимален добив на електроенергия.

Надеждността на инвертора и достъпът до адекватно гаранционно обслужване са от ключово значение за сигурността и бързото възстановяване на направената инвестиция. Това е концепцията, възприета от водещия немски производител на соларни инвертори - SMA Solar Technology AG.

Компанията, която има повече от 30 годишен опит в разработката и производството на соларни инвертори, е фокусирана изключително в създаването на първокласни продукти, характеризиращи се с висока ефективност и дълъг експлоатационен живот.

Водени от желанието си да предоставят максимална сигурност на производителите на електроенергия, SMA Solar Technology и ФИЛКАБ Солар предлагат удължаването на стандартната петгодишна фабрична гаранция до 10, 15 или дори 20 години. За допълнително удобство на собствениците на фотоволтаични паркове предлаганите услуги за удължаване на гаранция са разделени в два пакета - Active и Comfort.

В случай на гаранционна повреда, първият пакет осигурява заменящ инвертор и включва транспортните разходи за доставка и вземане на повреденото устройство. С пакет Comfort процедурата за замяна е допълнително улеснена - освен доставка на заменящо устройство, производителите ще се възползват и от инсталация и настройка на новия инвертор, извършени от квалифицирани специалисти.

Удължаването на гаранцията е възможно само ако се извърши преди изтичане на предоставената от производителя фабрична гаранция от 5 години.

ФИЛКАБ Солар е българска компания, част от групата на ФИЛКАБ АД, която вече 17 години се развива успешно като един от водещите доставчици на продукти и комплексни услуги в сферата на енергетиката.

Дейността на ФИЛКАБ Солар е фокусирана към предлагането на цялостни решения в областта на възобновяемите енергийни източници - проектиране, доставка на оборудване и изграждане на системи и съоръжения. Групата е представена в седем български града и има дъщерни компании в Турция, Румъния, Македония и Сърбия.


Top