Удължената гаранция на соларни инвертори от Renewable Energy Insurance Broker елиминира недостатъците на заводската

ВЕИ енергетикaТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 6, 2016

Основните минуси на заводската гаранция на соларни инвертори са трудната и мудна комуникация с производителя, невъзможността за изпълнение на поетите ангажименти при банкрут на производителя и фактът, че не покрива труда на О&М компанията при дефект и ремонт на инвертора.

Удължената гаранция на соларни инвертори от Renewable Energy Insurance Broker елиминира недостатъците на заводската

ПОДОБНИ СТАТИИ

Предлаганата от Renewable Energy Insurance Broker услуга за удължаване гаранцията на соларни инвертори до 20 години елиминира всички тези недостатъци. Тя покрива всичко това, което се включва по производствената гаранция, както и труда за монтаж/демонтаж на инвертора от страна на О&М компанията, труда за ремонта, самия ремонт и евентуални резервни части.

Възползвалите се от услугата клиенти могат да получат и нов инвертор, при положение че дефектиралият не подлежи на поправка, като се покриват и разходите за транспорта на резервни части или на новото устройство. В случай че инверторът не е ремонтиран до 10 дни от датата на дефектиране, услугата покрива и загубата на доходи. Друго предимство на удължената гаранция на соларни инвертори от Renewable Energy Insurance Broker е, че покрива и гаранцията от производители, които са фалирали.

При появил се дефект на инвертор клиентите могат лесно и бързо да ни уведомят като попълнят форма на сайта ни. Обратната връзка с О&М компанията се осъществява до 12 часа в работен ден. Заплащането на услугата става на годишна база, като договорът се сключва година за година. По наши данни и резултати от пазарно проучване, основаващо се на предоставени оферти, цените ни са по-ниски от тези на производителите.

Към днешна дата имаме договори с фотоволтаични централи с обща инсталирана мощност 3 MW, но сме в процес на преговори със собствениците на още 54 MW. Компанията се е утвърдила в повечето страни от ЕС, като колегите ни в Германия, например, имат договори със соларни паркове с обща инсталирана мощност над 1 GW.

Делян Илиев,

изпълнителен директор на Renewable Energy Insurance Broker-България
Top