UPS системите PowerValue 31/11 T и Cyberex PowerBuilt от ABB осигуряват надеждна защита на критичните товари

ЕлектроенергетикаТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 3, 2015

ABB предлага широка гама от UPS системи и технологии за кондициониране на напрежението за всякакви приложения - компютърни зали, големи центрове за данни и индустриални съоръжения с различни захранващи напрежения. Сред най-новите предложения в гамата са сериите PowerValue 31/11 T и Cyberex PowerBuilt.

PowerValue 31/11 T е от т. нар. online непрекъсваеми токозахранвания с двойно преобразуване и гарантира до 20 kVA надеждна мощност за критични еднофазни приложения. Онлайн топологията за двойно преобразуване гарантира доставката на мощност към товара дори при наличието на сериозни смущения в захранването.

Новите модели UPS-и PowerValue 31/11 T от ABB включват всички необходими функции за осигуряване на надеждно захранване, ниски експлоатационни разходи, дълъг жизнен цикъл на системата за съхранение на енергия, лесна поддръжка и висока гъвкавост за ползвателя.

Те са достъпни във версии с вертикален корпус и са базирани на независима от преобразуването, напрежението и честотата VFI технология, която ги защитава от сривове в основното захранване. Серията обхваща модели от 10 до 20 kVA, като до 4 UPS модула могат да бъдат конфигурирани паралелно, за да се повиши мощностният капацитет и да се осигури по-голям енергиен резерв.

Устройствата могат да бъдат доставени с еднофазни или трифазни входове за оптимална гъвкавост в полеви условия. PowerValue 31/11 T UPS може да има един или два входа, позволявайки на потребителя да управлява два независими един от друг енергоизточника. Интегрираният ръчен байпасен прекъсвач улеснява поддръжката и намалява нуждата от външни разпределителни уредби.

UPS устройството може да работи и като честотен преобразувател (50 Hz от/до 60 Hz). Това компактно решение осигурява допълнителни възможности за автономно захранване посредством вградени батерии или допълнителни външни батерийни шкафове. С вградените батерии UPS-ът може да осигури резервно захранване от 5 до 16 минути.

В допълнение, PowerValue 31/11 T е лесен за инсталация и заема малко пространство, като генерира стабилно променливотоково напрежение с прецизно регулиране на изходното напрежение. Моделите от серията заместват досегашната PowerValue UPS серия от 7,5 до 20 kVA.

Cyberex PowerBuilt е “online” непрекъсваема токозахранваща система с двойно преобразуване за индустриални приложения, проектирана да отговори на нарастващите потребности от непрекъснато захранване в нефтохимията, преработката на газ и петролни продукти, енергетиката, както и на все по-строгите регулаторни изисквания към безопасността в индустриалните съоръжения.

Системите PowerBuilt Series UPS са в съответствие със стандартите UL 1778 и IEC 62040-3 и позволяват скалиране спрямо променящите се изисквания към електроапаратурата в съвременните индустрии.

В серията е интегрирано новоразработено фирмено решение за логически контрол, което допълнително гарантира непрекъсваемата работа на устройствата. Те разполагат с интуитивен цветен сензорен екран и лесен за използване интерфейс, както и с опции за свързаност съгласно най-новите комуникационни стандарти в областта. Прекъсвачите за статичен трансфер на моделите от серията Cyberex PowerBuilt са с патентован дизайн, който спомага за увеличен енергиен резерв и надеждност. Те осигуряват защита на критичните товари при сривове и прекъсвания на захранването.

Моделите от серията разполагат и с PLL контролна система от фазово затворени вериги, която отново е патентована технология на ABB и позволява бързи и прецизни измервания на входно/изходна форма на вълната с по-кратки времена на реакция. Системата осигурява надеждна защита на критичните товари при аварии в захранването.

Георги Попов, инженер продажби на приложения,

АББ БългарияКлючови думи: АББ България


Top