В броя четете

РедакционноСп. Енерджи ревю - брой 5, 2011

Броят за ноември 2011 г. изобилства от новости - традиционно, по отношение на подбора на теми и материали, представяни новини, продукти и технологии, но този път и по отношение на формата.

В този брой на списание Енерджи ревю стартира рубриката BG Energy News, която представя оригинални новини на английски език със значение за българския пазар.

Резюмета и абстракти на английски ще намерите и на интересните материали в рубриките Бизнес, Събития, Проекти/Реализации, Интервюта, както и на техническите статии. Новост е и двуезичната страница Предстоящо (стр. 78), която ви информира за изложения, събития, семинари, които ще се проведат през следващите месеци.

Пионер в техническата периодика, Енерджи ревю въвежда тези новости с цел да задоволи необходимостта на чуждите компании, работещи или проявяващи интерес към българския пазар, към локална информация на английски език. За първи път публикувахме двуезична информация в брой юни тази година, чиято корична тема бе първото по рода си мащабно проучване на фотоволтаичния пазар в България. Проучването БЪЛГАРСКИЯТ PV ПАЗАР (бр. 2/2011), инициирано от сп. Енерджи ревю, и реализирано от екипа на списанието и БФА, привлече интереса на забележителен брой мениджъри във водещите чужди компании, участващи на изложението Intersolar.

Единствено опитните редактори на сп. Енерджи ревю могат да разработят мащабното проучване на технологичните иновации от водещите производители на соларни инвертори, което публикуваме в броя. Статията Инвертори за PV централи, корична тема на Енерджи ревю 5/2011, ще ви запознае с най-новите продукти в областта на инверторните технологии на 24 водещи световни производители, които любезно ни сътрудничиха за съставянето на пазарния преглед. (Четете на стр. 38).

Темата за вятърната енергетика предлага преглед на ветроенергийните централи у нас. Материалът Ветроенергийни централи в България представя зоните за изграждане на вятърни паркове в България, статистика за оползотворения до момента потенциал, перспективите пред развитието на сектора, както и преглед на реализираните и предстоящи проекти за изграждане на ветроенергийни централи у нас. (Четете на стр. 59).

Приятно четене!

От редакционния екип на сп. Енерджи ревю
ЕКСКЛУЗИВНО

Top