В броя четете

РедакционноСп. Енерджи ревю - брой 5, 2012

Уважаеми читатели,

Тази есен бе белязана от недостигани досега нива на проблематиката във фотоволтаичния бранш, както и от няколко вълнуващи събития като насрочването на референдума за ядрената енергетика за 27 януари догодина, стартиралата разпродажба на 33% от капитала на ЧЕЗ в България, подписването на окончателното инвестиционно решение за проекта Южен поток и проекта за нов завод за биогаз в Исперих.

Следейки динамичния новинарски подход, редакторският екип подготви един силен брой, в който постави акцент не върху технологиите за добив на енергия, а върху пестенето й. В статията „Енергиен мениджмънт” се фокусираме върху възможностите за минимизиране на потреблението на различните видове енергоносители и ролята на системите за енергиен мениджмънт. Представяме решения за повишаване на енергийната ефективност на индустриални и ютилити компании и отделните етапи в тяхната реализация на стр. 30

Обърнете внимание и на една много интересна публикация в броя - статията за преработка на биомасата чрез пиролиза. Препоръчваме, разбира се, и рубрика “Газификация”, в която можете да намерите материал за оборудването за газорегулаторни пунктове и газорегулаторни възли, а на страниците за топлоенергетика ви представяме видовете охладителни кули и техните специфики.

Приятно четене!

Top