Валбис Трейд: Непрекъснато разширяваме портфолиото си и повишаваме качеството на услугите

ЕлектроенергетикаТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 3, 2015

Валбис Трейд предлага комплексни решения за резервни захранвания, в които качеството и надеждността на системите са от първостепенно значение. Имаме над 12 години опит в областта на индустрията, като доставяме, инсталираме и поддържаме едни от най-големите системи за резервно захранване в България.

За постигане на най-добри резултати предлагаме продукти на лидерите в производството на акумулаторни батерии за UPS системи и DC захранвания, качествен контрол при доставка, инсталация и ефективно техническо обслужване. Имаме задълбочени познания, дълъг практически опит, висококвалифициран персонал и специализирана техника, с което гарантираме надеждността на системите. Предлагаме технически консултации от предпроектно проектиране до окончателното изпълнение.

Нашите инженери посещават редовно квалификационни курсове и обучения при партньорите ни и притежават сертификати, удостоверяващи това. Те разполагат и с всички необходими диагностични инструменти и софтуерни продукти за поддръжка и тест на резервни захранвания.

Фирмата предлага сервиз с гарантирано време за реакция до обект, заедно с доставка на оригинални резервни части. Нашата цел е да изградим доверие при обслужването на клиентите и да им предоставим гаранционен и извънгаранционен сервиз, осигуряващ висока сигурност при критични приложения.

Валбис Трейд доставя и поддържа продукти на досегашните свои дългогодишни партньори като EnerSys, Panasonic, CSB, MHB, EVE, Lexel, Saft, Axima и др. Отчитайки нарастващите изисквания и потребности на нашите партньори и клиенти, ние се стремим непрекъснато да разширяваме портфолиото от продукти и да повишаваме качеството на предлаганите услуги.

От началото на 2015 г. подписахме нов дистрибуторски договор с Panasonic Industrial за доставка на индустриална серия батерии Panasonic. Собственик е Matsushita Electric Industrial Co., основана през 1918 г. в Осака, Япония. Марката предлага гарантирано японско качество с традиции в производството на батерии, над 70 години опит в AGM технологията и работа с най-висока проба чисто олово.

Matsushita е производител на най-висок клас качествени батерии с висок капацитет и дълъг живот (6-15 години), който упражнява изключително строг контрол на материалите, производствения процес и изходящия продукт. Батериите имат много ниска дисперсия на параметри (изключително важно условие при свързване в серия на блок батерии) и отлична устойчивост на дълбок разряд (възстановяват се напълно дори при 100% разряд след 2-3 цикъла, което ги прави уникални).

Всяка батерия е индивидуално тествана (3 до 7 цикъла) и напълно заредена до 100%. Освен това има много нисък саморазряд (ниска консумация на енергия в режим на подзаряд), висока надеждност и безопасност дори в края на живота си, не отделя вредни газове при нормални условия на експлоатация, негорим материал на контейнера (UL-94 / V0). Стремежът на Panasonic е да осигури екологично производство и да се грижи за здравето на работниците и служителите.

По отношение на изискванията на инвеститорите при доставката на подобен тип оборудване в последните години се забелязва тенденция, при която цената не е определяща. При системите за резервно захранване на критични приложения компромис с качеството води до риск от фатални последствия и загуба на средства.

Основните изисквания на инвеститорите при избор на батерии за индустриалните системи е да се намери един разумен микс от качество, цена и обслужване. Валбис Трейд се стреми да предложи комплексни решения с висока степен на надеждност и максимално добро обслужване на конкурентни цени. Активно инвестираме в обучения, специализирана техника и системи за мониторинг и контрол на качеството.

Тодор Тодоров,

управител на Валбис Трейд
Top