Ви Джи Еф представи интегрирани соларни системи за покриви

Сп. Енерджи ревю - брой 3, 2011 • 11.07.2011 •

Наскоро фирма Ви Джи Еф организира презентация в Централния дом на архитекта – София. Мероприятието се проведе със съдействието на КАБ и САБ, а сред присъстващите бяха архитекти и партньори на компанията. В рамките на събитието бяха представени системи, съставени от соларни елементи, напълно интегрирани в хидроизолационното покритие, подходящи както за плоски, така и за скатни покриви. „General Solar и Tegosolar решават проблеми като пробив на хидроизолационния слой и натоварване на покрива, в следствие нуждата от допълнителна конструкция; значително намаляване на производителността при засенчване, замърсяване и липса на директно слънце-греене; невъзможност за оползотворяване на значителна част от покривната площ, поради изисквания за наклон и посока; влошаване на архитектурния облик на сградите и др.”, разказаха от Ви Джи Еф. „Двете решения се характеризират с висока производителност и са резултат от дългогодишни научни и практически разработки на компаниите GENERAL MEMBRANE и TEGOLA CANADESE, в сътрудничество с американската фирма United Solar Ovonic”, допълниха те.
Акцент бе поставен върху приложимостта на General Solar и Tegosolar по всякакви наклони и разнообразни повърхнини при нови покриви и ремонт и/или реконструкция на съществуващи.
Георги Иванов, ръководител търговски отдел във Ви Джи Еф, отговори на възникналите въпроси в хода на презентацията и запозна участниците с комплекса от услуги, който предлага фирмата при проектиране, продажба, монтаж и експлоатация на представените системи.

Top