Viessmann придоби фотоволтаичния бизнес на Schueco

Сп. Енерджи ревю - брой 1, 2015 • 06.03.2015 •

Viessmann Photovoltaik подписа споразумение с немския производител на прозоречни и фасадни технологии Schueco International за придобиване на фотоволтаичния бизнес на компанията, съобщиха от Viessmann. Целта на придобиването е обогатяване на на продуктовото портфолио, увеличаване на клиентската база и разширяване на бизнеса на Viessmann Photovoltaik на ключови европейски пазари като Германия, Италия, Великобритания и Бенелюкс.
„Ще продължим да разширяваме ноу-хау базата на Schueco в областта на соларните модули и носещите конструкции за PV системи. Като дъщерно дружество на глобално активен производител, ще можем да се възползваме от допирните точки между и соларния и ОВК бизнес и цялостното портфолио отоплителни, охлаждащи и контролни решения на Viessmann Group”, поясняват от Viessmann Photovoltaik.
„Компанията сега ще може да предлага на клиентите си не само термопомпи и системи за съхранение на енергия, но и цялостни фотоволтаични решения – от модули и инвертори до носещи конструкции. Контролерите за термопомпи Viessmann са проектирани така, че да оптимизират използването на енергия, генерирана от PV системи, като по този начин намаляват потребността от скъпо електричество от публичната мрежа”, допълват от Viessmann.

Top