ВИВ Изоматик: Предлагаме на българския пазар широка гама табла и кутии с разнообразно приложение

ЕлектроенергетикаТехнически статииСп. Енерджи ревю - брой 2, 2016

Като представител на редица световни марки в областта на електроразпределението и автоматизацията, ВИВ Изоматик ООД предлага на българския пазар широка гама табла и кутии, подходящи за приложение във всички сфери на индустрията, строителството и електроразпределителните системи.

В последните години все по-широко приложение намират табла и кутии, произведени от висококачествени изолационни материали - поликарбонат, стъклонапълнен полиестер и др. Те се характеризират с висока надеждност, устойчивост на агресивните влияния на работната среда и изключително високи експлоатационни характеристики - устойчивост на механичен удар до IK 10 и защита от проникване на влага и твърди тела до IP 67.

Продуктовата гама на GE Industrial Solutions включва разнообразни решения, подходящи за различни видове приложения като кутии за общо приложение Multibox и Multibox Xtra от полистирен и поликарбонат с размери от 65х65 mm до 600х400 mm, IP 66/67, IK 07/08 и модулни кутии APO от стъклoнапълнен полиестер с размери от 186х151х175 mm до 603х603х175 mm, IP 67, IK10.

Сред предлаганите продукти са и универсални табла от стъклонапълнен полиестер ARIA - гама от 7 размера табла с плътна или прозрачна врата с габарити от 300х200mm до 1000х800mm, IP66, IK10, универсални модулни табла от стъклонапълнен полиестер Polysafe - гама от 14 размера табла с еднаква дълбочина - 320 mm, разпределителни касети от стъклонапълнен полиестер EH1, EH2, EH3, EH4, EH6. Компанията предлага и голямо разнообразие аксесоари за всички видове табла и кутии.

GE предлагат и системи модулни разпределителни табла с одобрение съгласно новия стандарт за комплектни комутационни уредби IEC EN 61439-2- Quixtra 630 за номинален ток до 630 А и Quixtra 4000 до 4000 А.

Фирма Jean Mueller - Германия разполага с богата гама разпределителни касети от стъклонапълнен полиестер за монтаж на вертикални прекъсвач-предпазители и основи за стопяеми предпазители приложими както в конвенционалните разпределителни мрежи, така и в системи с възобновяеми енергийни източници (ВЕИ).

През 2015 г. един от акцентите в продуктовите новости на фирма Phoenix Contact бяха таблата и кутиите от неръждаема стомана за Ex приложения CLIPSAFE. Гамата включва стандартни кутии с размер до 1000х1000х300 mm, които могат да бъдат поръчани както празни, така и оборудвани с клеми, щуцери и други аксесоари или с предварително пробити отвори по спецификация на клиента.

Таблата се доставят със съответните сертификати за използване в потенциално взривоопасни среди. На панаира в Хановер през април 2016 г. ще бъдат представени кутии за Ex приложения от полиестер, както и разширена гама кутии от неръждаема стомана.

Не на последно място, от 2013 година ВИВ Изоматик ООД започна съвместна работа и с финландската компания FIBOX - пазарен лидер в производството на кутии от изолационни материали. Стандартната гама включва над 800 модела кутии.

Марин Шишков, мениджър продажби,

ВИВ Изоматик
Top