ВиВ Изоматик представи решения за енергиен мениджмънт и мониторинг на CIRCUTOR

Енергийна ефективностБизнесСп. Енерджи ревю - брой 2, 2014

На 6 март т. г. фирма ВиВ Изоматик организира семинар, на който представи решения за енергиен мениджмънт и мониторинг на фирма CIRCUTOR. Събитието се проведе в рамките на изложението за енергийна ефективност и възобновяема енергия в Интер Експо Център, София.

Лектор на семинара беше инж. Марин Шишков, търговски директор във ВиВ Изоматик. В своята презентация той изтъкна особеностите на системите, както и ползите за производствените предприятия от тяхното внедряване. Акцент в програмата бе прегледът на гамата продукти на CIRCUTOR за изграждане на подобни системи и интегрирането им в енергийната мрежа на предприятията.

На присъстващите бяха представени и устройства за мерене и следене на енергия - електромери, стационарни и преносими мрежови анализатори, комуникационни устройства и уредби за компенсация на фактора на мощността.

"Базирайки се на дългогодишния опит на ВиВ Изоматик в областта на индустриалната автоматизация и пълната гама високоефективни продукти на CIRCUTOR, можем да изградим цялостна ефективна система за мониторинг, която да обхване всички източници, включително и тези, които измерват неелектрически показатели като разходомери за газ, топломери и др.", коментира инж. Шишков.

“Като допълнение CIRCUTOR предлага и още едно улеснение за своите клиенти - Power Studio, специализиран софтуер за управление на енергийни системи. Благодарение на него изграждането и управлението на системите е значително улеснено, а допълнителните възможности за анализ и съпоставка на данните могат да донесат на клиентите икономии от порядъка на 20-30%”, допълни той.
Top